VAD KAN FÖRSTÖRA SEXLUSTEN?!

Anledningar till att gnistan slocknar;

1. Det sista man ska göra är att tjata på den som inte vill ha sex. Respektera att hon/han inte vill just nu. Tjatar du om sex blir du som ett barn. Tjat gör ingen människa ”kåt”

2. Det är svårt att känna sig levnadsglad och sugen på sex om man hela tiden oroar sig för ekonomin: vad summan av alla räkningar kommer att landa på den här månaden, hur pengarna ska räcka till. För att sexlivet ska blomma krävs att man är trygg med sin boende- och jobbsituation: att man vet att man lever i linje med sina tillgångar. Det är därför livsviktigt att man tillsammans ser över, planerar och hanterar sina inkomster och utgifter.

3. Problem i relationen är en av de vanligaste orsakerna till låg sexlust. Kanske för mycket bråk där ni båda skyller allt på varandra, skriker elaka saker och somnar osams varje natt. Man kanske aldrig får höra de bra sakerna av sin partner längre utan bara en massa gnäll och tjat. Att man blir tagen för givet. Man blir varken hörd eller sedd. Olösta problem kan leda till stress, vilket i sin tur kan göra att du tappar sexlusten.

4. Att inte hjälpa till med hemmasysslorna kan få magin i sovrummet att slockna. Kanske du diskar, lagar mat och städar men kanske inte orkar rengöra kattlådan eller att byta gardiner. Dela då istället upp sysslorna och sluta bara bråka om det. Hjälp till i hemmet - varför inte tillsammans och se och uppskatta varandra och ge varandra en peppande kommentar om vad ni har gjort i hemmet som är så bra. Eller hur fint det blev i sovrummet med de nya gardinerna.

5. Ta inte varandra för givet. Ja efter några år så börjar man ta varandra för givet, och tror man har kvar sin partner oavsett vad man än gör. Fel fel fel! Funkar inte så, en relation är som en blomma som kräver ständig vattning. Sluta ta varandra för givet, sluta inte behandla varandra så som ni gjorde första gången ni sågs eller som det var i början på relationen. Just vid såna där tillfällen att man tar varandra för givet kan förstöra lusten helt och hållet, man är inte lika glad och ”kär” längre. Visa vad ni menar med ”jag älskar dig” Prata om tiden då ni först träffades, väck upp de gnistor ni hade för varandra. Uppskatta varandra, se varandra. Avguda varandra. Sluta aldrig visa att ni älskar varandra.

Gillar