SKRÄCKHISTORIA - NATTSKIFTET

Jag hade precis börjat på ett nytt jobb som städare. En dag skulle jag jobba natt på ett sjukhus. Hon som jag jobbade med sa att hon var tvungen att fixa en sak först, så jag fick åka till sjukhuset själv. När jag kom dit och gick in i sjukhuset fick jag rysningar i hela kroppen. Det var ganska kyligt och rått där, så jag tänkte att de kanske var därför. Avdelningen jag städade var stängd och helt tom. Korridoren på avdelningen var formad som ett U, och jag började med att städa en toalett i den nedre änden av U:et.

Efter ett tag hörde jag skor som släpades mot golvet. Det lät som om någon hasade fram i tofflor. Jag ropade av ren instinkt ut ett “hallå”, och stegen stannade upp men ingen svarade. Jag tänkte att jag bara inbillade mig och fortsätte städa inne på toaletten. Men efter ett tag hörde jag fotstegen igen, och nu lät de som att de kom närmare och närmare. Jag skrek “hallå” igen, och stack ut huvudet ur toalettdörren. Ingen där. Rysningarna kom tillbaka, och jag kände en odefinierbar smärta i maggropen. Men jag fortsatte städa.

Bara några minuter senare hörde jag ett skrik. Det kom från andra änden av korridoren, och det lät som en mansröst. Han skrek så högt att de skar i öronen. Jag släppte allt jag höll på med och sprang ut. Ute på parkeringen hoppade jag in i bilen och åkte tillbaka till jobbet. När jag kom fram hade inte min kollega hunnit åka iväg än. Hon tittade på mig och frågade varför jag såg så skärrad ut. Jag berättade om vad som hade hänt, och till min stora förvåning blir hon inte överraskad. Istället säger hon:

“Jag vet. Det har hänt mig också, och jag ville vara säker på att jag inte hallucinerade.”

Historia lånad ifrån Creepypasta. Bild lånad ifrån Google.

Gillar

Kommentarer