NYCKELN TILL EN LYCKLIG RELATION

1. Var genuint intresserad av din partner Sitt med din partner och ställ frågor och lär känna varandras inre. Hela tiden! Varje dag! Det som för de flesta är något vi ägnar första dejterna och kanske åren av förhållandet till. Men detta behöver pågå hela livet ut! Genom att ställa öppna frågor till din partner så lär du känna din livskamrat på riktigt, in på djupet. Sluta aldrig att vara nyfikna på varandra!

2. Slösa med beundran. Sluta upp med att leta fel hos varandra hela tiden till att börja med. Försök istället att leta efter omedelbara saker att uppskatta, beundra och kan känna er stolta över hos varandra. Glöm inte att säga det högt till varandra. Ofta. Tror ni inte att eran partner blir glad och mår bra över att få veta vad hon/han gör bra?

3. Luta dig in i i stället för ut ur din relation. Par som skilt sig inom sex år efter sitt bröllop svarade endast på sina partners inviter vid 33 procent av tillfällena, medan de som fortfarande var gifta hade svarat 86 procent av gångerna. Inviterna kunde vara initiativ till dialog, bekräftelse, ömhet eller närhet. Få in ett vanemönster där era små gester, verbala som icke-verbala, får bli ett trygg bank av må bra-känslor. Läs varandra och lär er tolka varandra helt enkelt!

4. Ha ett positiv inställning till din partner! Personer med negativ inställning till sin partner låter ofta dåliga känslor ta över helt. Den som hittar och håller fast vi en positiv känsla för relationen och sin partner får istället en spiraleffekt som blir större än dess negativa beteenden. Ett positivt perspektiv kommer från den vänskap som de tre första byggstenarna skapar.

5. Lämna när du blir arg. Konflikter är oundvikligt och kan också ta oss framåt, men ett vinnande tips det är att bryta direkt när man blir för fysiskt upprörd, eftersom det visat sig ha direkt påverkan på relationens varaktighet. Varför? Jo för fysisk upprördhet påverkar vår förmåga att lyssna och ta emot information.

Vi får inte heller tillgång till vår humor och problemlösningsförmåga och vi förlorar vår förmåga till empati. Situationen blir ett attack och vi hamnar i låsta lägen. Ett knep kan vara att ha ett tecken när ni själva eller er partner blir så pass upprörda, avbryt då dialogen och ta upp den när i lugnat er.

Gillar

Kommentarer