NÄR DET FÖRFLUTNA KNACKAR PÅ

Idag hände något som gjorde mig glad. Hade mamma varit i livet så hade hon också blivit glad.

När jag loggade in på facebook hade en person skickat en vänförfrågan. Vem personen var, ja bara det fick mig att stänga ner appen och fundera en stund. ”Ser jag i syne?” ”Vad händer?” Ja jag vart chockad och förvånad men samtidigt väldigt glad.

Personen är en barndomsvän från förr. Vi brukade leka med Barbies tillsammans då vi var små, umgicks nästan varje dag, lekte och hade roligt. Men ni vet ju om att saker och ting förändras ju äldre man blir, och det var just det som hände oss - vi gled helt enkelt ifrån varandra.

Jag var inte direkt den snyggaste och populäraste tjejen i skolan om man säger så. Var utfryst mycket, ratad av killarna, knappt sedd, aldrig att man blev framröstad som Lucia, var det grupparbeten eller teater i klassen så blev man typ inkastad i ett gäng. Jag var inte sedd. Säkert var det många som tog avstånd pga hur jag var, många säger att det berodde på min mamma men det skulle vara så jävla sjukt i sånafall. Hur som helst så hade jag inte så många vänner på den tiden.

Jag kan inte säga att det var så i detta fall, att det var därför vi gled ifrån varandra men kan mycket väl ha varit så. Men inget som väcker ilska eller en sårbarhet inom mig idag. Det var ju då, inte nu.

Jag vet bara att mitt barnasinne var kvar väldigt länge, jag började inte sminka mig förrän jag var 18-19 år. Umgicks även med många yngre vänner. Plus jag var en sån som inte brydde mig så mycket om mitt utseende, eller vad folk tyckte om mig, så länge jag hade roligt och mådde bra - det betydde allt. Livet var en lek, jag insåg att jag hellre har barnasinnet kvar längre än växer upp för fort för då lär man bara ångra sig senare. Och det stämmer, jag ångrar inte att jag var omogen så länge - jag har lekt av mig och med tiden så har jag äntligen funnit mig själv.

Men att hon skickade en vänförfrågan gjorde mig glad. De väckte en hel del känslor och minnen från förr. Men bara bra minnen. Och det var nog det jag behövde just nu. Bara att veta att hon har det bra idag, det glädjer mig.

Gillar

Kommentarer

My,

Vad roligt, hoppas ni hittar tillbaka till varandra och kan hålla lite kontakt 😊

mynordqvist.se
Blondina
Blondina ,
Ja de vore kul! Vi pratade lite via facebook igår 😊 Kändes så bra!
nouw.com/blondina
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Vilket trevligt initiativ på sociala medier

nouw.com/stenhagenbettan
Blondina
Blondina ,
Ja men verkligen 😊
nouw.com/blondina
Diana Saelöen ,

Men så roligt - det är just sådana saker som får mig att uppskatta facebook. Bra att du tar saker och minnen på ett bra sätt. inte kul att vara utanför aller osynlig men du verkade iaf må bra och jag önskar att fler barn kunde vara barn lite längre idag också.

nouw.com/fibrolivet
Blondina
Blondina ,
Men visst är de 😊 Nej va jag osynlig då, de tyder på att jag vågade vara mig själv och annorlunda och alla andra föll för grupptrycket och va tråkiga 😊
nouw.com/blondina