NÅGOT NI INTE VISSTE OM MIG

Jag har varit med om tre nära döden upplevelser.

Jag minns inte exakt denna händelse, jag minns ärligt talat ingenting men mamma har berättat den här händelsen för mig så många gånger.

När jag var liten så lekte jag med en boll just vid våran uppfart. På den tiden körde stora lastbilar, timmerbilar förbi på just den väg som passerar förbi just där vi bodde. Vissa körde som dårar minns jag mamma sa.

Jag hade väl tappat bollen eller dylikt under min lek och den hade rullat iväg rakt mot vägen, varav jag för glatta livet sprang efter den. Allt jag minns sedan var hur någon tog hårt om min arm och slet tag i mig, jag grät och minns att jag såg mamma stod och skrek någonting åt mig och hytte med fingret. Vad hon skrek åt mig det vet jag inte för en timmerbil dundrade så förbannat i samma veva - jag hörde inte. Allt jag minns var lukten av träd och koda, att mamma var arg och för att jag grät för det gjorde så ont i armen och för jag då blev skrämd av mamma som tog tag i mig.

Mamma berättade senare för mig när jag blev äldre, att jag hade sprungit efter bollen och att en timmerbil kom körandes i full fart samtidigt och att jag var nära att springa ut på vägen mot denna timmerbil. Hade inte hon greppat tag i mig där och då så hade jag inte suttit här idag.

-

Åkte för några år sedan, bil med en fd vän. Vi spelade musik, pratade lite och spanade på julpynt på alla hus och dylikt. Pang. Min vän krockar med bilen i en slags stolpe på vägen. Ingen skadades men chockade blev vi. Bilen blev lite bucklig. Hade vi inte haft bilbälte, ja gud vet hur det hade slutat. Tänk om vi hade krockat med en annan bil, eller värre - en lastbil.

-

En morgon vaknade jag av att någon skriker i vårat trapphus, ett brandlarm hörs också. Men jag reagerade inte mer på det. Förrän sambon springer in och väcker mig och nästan skriker ”Det brinner gumman” Flyger upp och försöker hitta kläder. Men hur ska vi ta oss ut?! Röken bolmar uppåt så branden pågick några lägenheter under oss. Paniken sprider sig i hela kroppen.

Vi samlar ihop hundarna. Sambon frågar om jag ska kolla hur det ser ut på balkongen om vi kanske kan få ut där. Sjuka är att jag såg röken stiga, den var så grå ja nästan svart och ändå så gick jag dit (chockad) och öppnade balkongdörren. Röken stack mig i näsan och lungorna så jag stängde balkongdörren igen och skrek till sambon ”Det går inte de är för mycket rök”

Vi gick sedan in i badrummet och låste dörren. Hundarna fick vara i sin bag i badkaret, jag bad sambon spola vatten i kranen i badkaret för hundarnas skull (pga röken) Vi blötte handdukar och satte för näsa och mun.

Jag smsade vänner, bekanta och folk och tog farväl. Jag insåg att det var slutet för oss. De kommer aldrig hinna släcka branden i tid och även om de skulle det så skulle vi vara döda vid det laget pga rökförgiftning.

Tillslut bankade det på ytterdörren. Sambon fick nästan inte upp låset på badrumsdörren, jag lyckades. Ja det tog en sekund för mig. Två brandmän kom in, med masker och hela köret. Försökte få på oss maskerna som de hade med sig till oss, men det sjuka är jag satte på mig den som om jag aldrig har gjort något annat förut. Som om det vore naturligt. Jag minns så klart och tydligt att jag gång på gång upprepade ”Hundarna!! Ta hundarna, glöm inte hundarna. De måste ut” Brandmännen försökte lugna mig med att de skulle hämta dom så fort vi hade kommit ut i friska luften. Men jag fortsatte med mitt eviga tjat.

Vi överlevde. Vi hade inga allvarligare skador, bara att min astma vart lite irriterad utav röken så jag fick inhalera combivent en stund av ambulanspersonalen. Vi hade tur.

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,

Säkert en fin skyddsängel finns vid din sida 🌟

Branden kommer jag ihåg ifrån din blogg, läste även om den i tidningen.

Har minne av att du fick någon bok på posten, av en bloggvän??

Din glädje av det kommer jag också ihåg, den var väldigt stor💕

Ni miste allt i branden😥

Är det två år sedan? Mins jag rätt?

💕💕💕

nouw.com/ingajohansson
Blondina
Blondina ,
Misstänker min mamma. Ja 2019 hände detta ❤️❤️
nouw.com/blondina
corneliavilhelmssoon
corneliavilhelmssoon,
Blondina
Blondina ,
MikkizLilja
MikkizLilja,
Älskling❤️❤️
nouw.com/mikkizlilja
Blondina
Blondina ,
Feliziiaaspenfjall
Feliziiaaspenfjall,

Men usch vad hemskt! 😟,blir nästan tårögd att läsa om detta inlägg 😟 Skönt att ni klarade er <3

nouw.com/feliziiaaspenfjall
Blondina
Blondina ,