MITT KRIG EMOT COVID-19

För ett tag sedan blev jag smittad av Covid-19, ingen vet hur eller ifrån vem men jag blev ganska dålig. En hemsk torrhosta, följt av hög feber, yrsel och matthet. Hungern bestod dock vilket var väldigt bra då många som blir drabbade av Covid-19 tappar matlusten helt. Uppenbarligen för att så många tappar både smak och luktsinnet.

Första veckan var ändå okej på sätt och vis. Hade aldrig någon andnöd så behöver aldrig åka in till akuten för att få syrgas eller läggas in. Men torrhostan fick mig att hosta så man kräktes upp galla eller tills lungorna värkte eller fick rejäla smärtor i ryggmusklerna.

Medans veckorna gick, så hade jag fortfarande den förbaskade torrhostan, hade febertoppar ibland och den minsta ansträngning som jag gjorde, exempelvis att gå ut med hundarna, fixa med disken eller tvätten - kunde göra mig alldeles svettig, matt, yrslig och helt slut så att man tillslut somnade i soffan eller i sängen. Ibland sov jag flera timmar i sträck.

Tillslut blev jag kallad till lung och skiktröntgen, min läkare och hans kollegor var rädda för att viruset Covid-19 hade orsakat proppar i mina lungor. Hade jag det, så skulle jag få sluta med mina p-piller helt och hållet. Lungröntgen gick givetvis bra, det fanns varken vätska eller proppar i mina lungor.

Jag fick istället en inhalation utskriven, som heter Onbrez - som jag skulle inhalera för min torrhosta som vägrade ge med sig. Dock läste jag på FASS att denna inhalation ej bör användas av astmatiker men har varken haft biverkningar eller mått sämre av den. Snarare så har hostan under dessa veckor dämpats mer och mer. Jag tar den varje dag, samma klockslag 19.30 då den är långtidsverkande. Men jag kan nog försöka dämpa intaget av medicinen till varannan dag för hostan har nästintill försvunnit helt. Känns så jävla bra!

Men svag i kroppen är jag ännu, har inte samma styrka i kroppen och benen som jag har haft tidigare men ska börja träna hos en fysioterapeut. Jag fick en tid i januari, de ska hjälpa mig att återfå stadga i kroppen så jag kan återgå till arbetet. Men min läkare bad mig att inte stressa till något då jag kan falla tillbaka eller ännu värre. Han har tydligen jobbat med värre fall än så här, men han vet vad viruset gör med vissa.

Däremot får jag lock i öronen, ibland tjuter utan förvarning. Vid vissa tillfällen så får jag hjärtklappningar samt att yrseln, mattheten är kvar. Jag orkar inte på samma sätt som förut vilket gör mig så fruktansvärt frustrerad. Jag är inte samma person som innan viruset tog över min kropp. Dock idag är jag fri från Covid-19 men det viruset har förstört mig på så många sätt. Men nu det är dags att kämpa tillbaka!

Gillar

Kommentarer

Emmamehrali
Emmamehrali,

Fy då! jag har också haft corona det var fruktansvärt kram <3

nouw.com/emmamehrali
Blondina
Blondina ,
Ja men att det är! Jag fick väl den mildare versionen men då jag har astma så vart hostan de värsta för mig 😟
nouw.com/blondina
MariasVardag
MariasVardag,

Var rädd om dej och skynda långsamt ♥️

nouw.com/mariasvardag
Blondina
Blondina ,
Ja det ska jag!
nouw.com/blondina
MinResaTumörMittLiv
MinResaTumörMittLiv,

Kram och krya på dig ❤️

nouw.com/minresatumörmittliv
Blondina
Blondina ,
Tack fina du!
nouw.com/blondina
Sannaevelyne
Sannaevelyne,

Men åh din stackare, jag lider verkligen med dig 😔 måste vara fruktansvärt jobbigt! Skickar en stor kämpa på kram till dig ❤

nouw.com/sannaevelyne
Blondina
Blondina ,
Men tack snälla du vännen ❤️
nouw.com/blondina
Marie,

Hualigen vilken pers, men hoppas att du är på väg in i rätt match igen, och skönt att torrhiostan börjar försvinna helt

sweeetwordsbymirre.com
Blondina
Blondina ,
Ja de är bara att kämpa på så blir det nog bra 😊
nouw.com/blondina
fighterwomen85
fighterwomen85,

Intressant att läsa din historia om Covid-19. Det är tråkigt att du har fått sviter av sjukdomen. Men det är bara att kämpa vidare 👊💪🏼🙂.

Jag vet att du kommer att klara det ❤️

nouw.com/fighterwomen85
Blondina
Blondina ,
Beatrice ,

Kämpa! Heja dig!

nouw.com/minframtid
Blondina
Blondina ,
Men tack fina du ❤️
nouw.com/blondina
Dreamandcreativity
Dreamandcreativity ,

Fy fasiken! Torrhostan är ju vedervärdig! Och tar man mediciner som torkar ut nästan som fnöske så då hostar man ÄNNU mer utav det 😅

nouw.com/dreamandcreativity
Blondina
Blondina ,
Ja men exakt, men den här inhalationen funkar ganska bra på mig 😃 Så man är väldigt lättad just nu ❤️
nouw.com/blondina