MAGISKT MEN KALLT ÄVENTYR

Jag som ständigt har varit orkeslös, promenader gör mig andfådd direkt, får skakiga ben och man tappar all motivation till allting. Och det slutar med att man bara degar i soffan, i sängen - deppar ihop till tusen och hatar att man inte orkar saker på samma sätt som förr. Man vill orka saker som alla andra gör. Jag vet att jag inte ska stressa mig till saker. Men idag tog jag en vändning som chockade mig lite.

Sambon frågade om jag ville följa med, åka skoter. Min första reaktion var nej. ”Jag orkar inte” ”Jag vill inte” ”Jag känner inte för det” ”Har ingen kraft till det” ”Jag är hemma ensam istället, han får åka själv” Han försökte få tag på sin kompis som mest troligt låg och sov. Även fast det tog emot så sa jag tillslut; ”Ja okej då..” motvilligt för jag visste jag inte skulle orka med det. Ut i kylan, fullt påklädd och skumpa runt med skotern, kommer min kropp att orka? Och hur länge.

Ut åkte vi. Men på vägen tillbaka var de tjorv med batteriet så, han fick ringa sin kollega och vän. Han kom med startkablar, men vi fick vänta en bra stund i kylan. Och jag som redan har förfrusit både fötter, händer och kinder som liten då man var ute och lekte i snöhögarna när det var -25 ute, ja jag fryser snorlätt.

Mina händer var illröda, fötterna värkte och jag satt och skakade i bilen på vägen hem. Jag är lite svag i benen just nu, men det positiva är att jag fick en slags träning iallafall. Allt hoppande bakom sambon på skotern, att pressa fast mina ben om hans för att hålla mig kvar, hålla fast han i midjan för att inte tappa balansen. Jag känner att jag har kommit någonvart. Plus, jag kunde äntligen finna kraft och motivation till att komma ut och göra någonting tillsammans med sambon, inte bara trycka här hemma och deppa ihop.

Längtan nu är tiden hos fysioterapeuten på tisdag. Då får jag träna upp kroppen på riktigt och på rätt sätt, har jag tur så får jag hemskickat ett träningsprogram som jag kan följa - allt för att kunna bli mig själv igen. För den jag är nu, ja jag känner inte igen den personen (på många plan)

Gillar

Kommentarer

Marit98
Marit98,

Kallt 🥶-25 °c

nouw.com/marit98