LÅT MIG FÅ PRATA TILL PUNKT

Jag är en sån som inte pallar med bråk, tjafs och drama. Börjas det så drar jag mig helst undan och speciellt när jag inte får säga min mening eller får tala till punkt. När folk i fråga vägrar lyssna på vad jag har att säga så orkar jag inte kämpa mer. Jag kväver min egen röst och håller saker inne istället. Jag drar mig hellre undan konflikter speciellt när jag inser att det inte är någon idé att fortsätta för man inser tillslut att man kommer ingen vart. Får inte min röst höras så behöver jag heller inte lyssna på andra när de vill få sin röst hörd. Ge och ta, right?!

Mycket har förändrats inom mig, jag vet inte när eller varför detta skedde men det bara är så. Hör jag någon diskutera något hett någonstans, så går jag hellre iväg till ett annat rum eller dylikt. Känns obehagligt allmänt.

Allt detta med konflikter känns så onödigt, ibland går det vara inte att prata med folk - ja då är det lika bra att släppa allt innan det sägs ord som man sedan får ångra. Och om man inte kan lyssna på varandra, varför ens öppna käften i från första början om man själv är medveten om att man inte kan vara tyst och lyssna klart innan personen ens har hunnit pratat färdigt.

Vill man lösa något så möt varandra på mitten, vare sig man bråkar med sin mamma, ett syskon eller vän så sitt bara tyst på ditt arsle, lyssna klart och sen när du uppfattar som att situationen är okej för den andra att du kan ta till orda, ja men då kan man säga sitt. Säga inte skrika. För det är lätt hänt att man missuppfattar, misstolkar och bildar sin egen uppfattning i allt virr, varr. Saker som man vill berätta eller säga det känner man inte för att säga eller berätta om det ska skrikas och avbrytas hela tiden. Jag är en sån som tappar det helt, det är helt enkelt ingen idé att försöka förklara.

Vad händer då? Det blir onödiga tjafs, konflikter och bråk, onödiga tårar, onödig ilska. Man sårar varandra helt enkelt.

Jag känner att bråk, tjafs och drama det är inte jag. Jag blir trött och matt direkt. Och ja jag går hellre iväg och är ifred än att sitta och diskutera med någon som ändå inte lyssnar. Förstår ni hur jag menar? Och när jag inser att det inte är någon idé alls när personer inte lyssnar på vad jag har att säga, ja då inser jag att mina ord, det är inte ett dugg viktiga för de personerna- för så här är det; de är inte lika viktiga som personens åsikter i fråga. Mina, de spolas uppenbarligen ner i toaletten. Tyvärr.

Gillar

Kommentarer

MikkizLilja
MikkizLilja,
Du är så snygg! Jag instämmer helt med dig gosan❤️
nouw.com/mikkizlilja
Blondina
Blondina ,
Men du ja 😘 Naaaw gulle du ❤️
nouw.com/blondina
Hilma
Hilma,

Håller helt med dig! Stör mig såååå mycket på när andra avbryter och inte lyssnar på det man själv har att säga. 💛

nouw.com/hilma
Blondina
Blondina ,
Men eller hur 😁👍🏻
nouw.com/blondina