JAG ÄR FÖR FAN INTE LAT!

Ikväll så tog jag tag i det, tack vare sambon så kom jag ut på en promenad. Jag kände först att det inte var någon match. Sambon frågade om vi skulle vända men jag sa nej, kroppen orkar än så länge. Men när vi hade gått en bra jäkla bit så började andningen bli tung och benen kändes som cementblock. Takten jag haft ifrån början, ja den trappades ner mer och mer. Vet inte om min fysioterapeut hade blivit glad på mig om jag hade sagt att jag fortsatte gå - men det gjorde jag iallafall. Kanske dumt?!

Sambon frågade hur det gick och kollade mot mig flera gånger, jag tror att han har förstått att jag inte är den gamla vanliga Tess just nu. Att det lär ta sin tid innan jag är mig själv igen, eller kanske den nya STARKARE Tess (JÄVLA COVID-19) Det krävs bara lite för att kroppen ska bli trött, att andningen påverkas. Även om muskulaturen börjar komma igång, sakta men säkert så är jag är inte DÄR än. Men jag ska dit! Det får ta den tid det tar.

Jag ska till fysioterapeuten på fredag, då får jag berätta hur saker och ting har gått. Och jag lär garanterat få ett nytt träningsschema, kanske ett hårdare beroende på hur hon tolkar med min andning och känslan att gå runt med cementblock istället för ben efter en långpromenad. Dock rekommenderade hon inte att jag skulle gå så här långa promenader i början, inte ÄN! Men ville inte sluta gå ikväll, att gå sida vid sida med sambon, och känna kylan bita i mina kinder.

Jag tror ingen därute kan förstå hur det faktiskt känns för mig. Vissa tror väl jag latar mig och slappar men där har ni helt FEL!Ja jag kanske orkar skratta, ta en öl, äta pizza och lalla på här hemma, tar selfies bla bla bla!

MEN - När det kommer till det normala som alla friska människor automatiskt gör varje dag - som att jobba, bära tunga saker, gå långa sträckor, springa, åka skidor, slalom, böja sig ner för att plocka upp tunga kartonger, ta trapporna upp och ner utan att bli trött - DÄR tar det liksom stopp för mig. Min andning blir som om någon sitter på min bröstkorg, att något tungt hänger på mina ben som jag tvingas gå med.

Jag vet att det är Covid-19 och den jävla hostan som förstörde mig helt. Där man har varit tvungen att ligga eller sitta ner 24/7 med en hosta som kvävde en så fort man gjorde minsta ansträngning, ja det räckte att byta gardiner eller ta ut hundarna i friska luften, julpynta - ja inte så konstigt då att musklerna och mina krafter i kroppen försvinner. Det är just dom som jag måste bygga upp igen.

Jag hade hellre jobbat och få en stadig och bra ekonomi än att leva snålt på försäkringskassan. Det suger! Tror ni jag har valt detta? NEJ! Jag har inte valt att få Covid-19 och bli dålig! Så FUCK YOU! Mitt mål är nu att bli stark i kroppen igen så jag KAN börja jobba igen.

Min kropp bestämmer takten och jag får helt enkelt lyssna på min kropp!

När man kom in så kändes det jätte konstigt i mina ben, men det kändes ganska bra ändå. Kinderna var alldeles röda, men vad gör det? Jag har gjort det bra gällande min träning.

Ikväll blir det ingen mer träning men imorgon är det dags igen! Woop Woop!

Gillar

Kommentarer

Diana Saelöen ,

Bra att du kunde komma ut och gå en tur men ta de lugnt kära du och det är kanske inte fel att lyssna lite på sambon....självklart är du inte lat....jag har förstått att en del påverkas i många många månader efter covid-smittan. När till och med min starka chef blir helt utslagen kan den nog slå ut vem som helst.

nouw.com/fibrolivet
Blondina
Blondina ,
Ja min sambo är så omtänksam och klok - den bästa helt klart! Sen fysioterapeuten sa också att jag måste ta en dag i taget, att jag måste lyssna på min kropp och på mig själv vad jag orkar och inte. Ja t.om min chef sa att sjukskriver läkaren/fysioterapeuten mig på en viss tid då vet de bättre än alla andra. Ja jag får se vad fysioterapeuten säger idag, ska dit vid 11.00 så, jag kanske få nya övningar jag ska träna, i vilket fall så kommer jag att köra alla. Ja men exakt, den påverkar alla på olika sätt.
nouw.com/blondina
Marie,

Men kära nån du gör ju så gott du kan och du vet ju bäst själv vad du orkar, är det ngn som ifrågasätter det? Såklart du ska göra det i den mån du orkar, tycker att du är duktig som gör mer och mer för att testa vad du orkar, ta ej åt dig

sweetwordsbymirre.com
Blondina
Blondina ,
Jo jag vet de men du vet ju hur folk är. De tror jag slappar hemma - men de vet inte historien bakom covid heller, jag personligen trodde aldrig jag skulle bli så här men hade det inte varit för hostan så hade jag nog jobbat för längesedan. Hostan förstörde allt. Människor tror sig veta allt om en, men det vet inte ett jäkla piss!!
nouw.com/blondina
Meohmy
Meohmy,

Fina bilder på dig 😍

Härligt med promenad. Kom själv just in med lite sådär härligt nypiga kinder

nouw.com/meohmy
Blondina
Blondina ,
Men tack snälla du 😊 Det var riktigt skönt med en promenad 😊
nouw.com/blondina