12 TECKEN PÅ ATT DIN PARTNER TAR DIG FÖR GIVET

Din partner säger aldrig tack

Får du aldrig ett tack oavsett om du lagar mat eller planerar in dejtkvällar? Det kan bero på att din partner förväntar sig det från dig.

– Par som funkar som ett team kan ibland inte inse hur mycket den ena gör bakom kulisserna. Till slut förväntar vi oss det av partnern och tar dem för givet, säger O`Reilly.

💔

Din partner ber dig aldrig om råd

Om din partner aldrig ber dig om råd kan det bero på att hen helt enkelt inte vill ha det från första början, säger Newsome. Istället för att se dig som någon som hen tar beslut tillsammans med, finns det en risk att partnern istället ser dig som en accessoar, vilket kan vara ett tecken på att de tar dina instinkter, erfarenheter eller utbildning för givet. Låt din partner veta att du vill vara med och ta beslut om du vill fortsätta relationen.

💔

Din partner frågar aldrig om din åsikt

Ett annat tecken på att din partner tar dig för givet är att hen aldrig frågar vad du tycker om något, enligt Newsome. Det kan bero på att de inte värderar din åsikt eller att de tror att de redan vet vad du kommer att tycka. Oavsett är det viktigt att kunna uttrycka sina åsikter i en relation, menar hon, och din åsikt är viktig.

💔

Din partner gör planer utan att fråga dig

Bokar din partner upp saker utan att fråga dig? Newsome säger att om din partner förväntar sig att du ska ändra om allt för att anpassa dig till hens schema, är det ett tecken på att din partner tar din tid och dina intressen för givna. Hon rekommenderar att du ber din partner involvera dig i planerarna så att ditt schema prioriteras och respekteras lika mycket som dennes.

Din partner firar inte dig

Älskar du att fira din födelsedag? Eller är julhelgen extra viktig för dig? Om du älskar högtider men inte din partner kan det vara ett tecken på att din partner tänker att det inte spelar någon roll att de firar dig eftersom du ändå alltid är där. Att kommunicera om dina förväntningar kring högtider och födelsedagar kan oftast lösa problemet enligt Newsome.

💔

Din partner anstränger sig inte romantiskt sett

Vi vet – det är långt ifrån alla som älskar storslagna, romantiska gester eller att visa ömhet. Men om din partner aldrig uttrycker romantiska känslor eller flirtar med dig, kan det bli ett problem enligt Newsome. Om du inte har sagt att du har ett behov av att din partner uttrycker sin kärlek till dig då och då, kan det vara en bra idé att börja i den änden enligt henne. Om du däremot har nämnt det flera gånger och din partner fortfarande inte gör det, kan det vara ett tecken på att din partner tar dig för givet.

💔

Din partner är otrogen

Otrohet kan ske av många olika anledningar, och det är möjligt att komma över det. Men otrohet kan också vara ett tecken på att din partner tar dig för givet. Det kan vara ett tecken på att din partner inte värdesätter det ni har eller att hen tar för givet att du kommer att stanna kvar oavsett.

💔

Din partner frågar inte om din dag

Det kan låta banalt, men att inte uttrycka intresse för en partners dagliga välmående kan vara ett tecken på att din partner inte tänker på dig som hen egentligen borde. Kanske frågar inte personen dig hur du mår eller utgår ifrån att de redan vet. Oavsett vad är det ett subtilt tecken på att din partner inte bryr sig tillräckligt.

💔

Din partner struntar i dina känslor

Om din partner får dig att må dåligt är det ett problem. Det kan handla om att hen väljer sina vänner framför dig, tar beslut som de vet kommer att göra dig upprörd eller bara beter sig dåligt. Oavsett är det aldrig okej att inte känna sig respekterad i en relation. Din partner bör bidra till att du är lycklig och må bra istället för tvärtom.

💔

Din partner gaslightar dig

Om din partner gaslightar dig, det vill säga att hen förvränger eller utelämnar viktig information för att få dig att tvivla på ditt eget förnuft, kan det vara ett tecken på att din partner tar dig för givet. Det här beteendet kan bero på att din partner struntar i dina känslor och erfarenheter och är ofta ett tecken på en ohälsosam maktbalans i en relation.

💔

Du känner dig aldrig bra nog

Ibland handlar det inte om vad din partner gör, utan hur hen får dig att känna. Om din partner får dig att känna dig som att du inte är en tillräckligt bra partner, kan det vara ett tecken på att de inte uppskattar eller ser allt du bidrar med i relationen. Att vara med någon som får dig att känna dig mindre värd kan vara en anledning att separera.

💔

Din partner kommer och går som hen vill

En partner som gör vad den vill och när den vill utan att tänka på din tid eller dina behov kan också vara en partner som tar dig för givet, säger Newsome. Relationer kräver kompromisser, så en partner som inte är villig att möta dig halvvägs värderar inte dig och din tid tillräckligt mycket. Newsome rekommenderar att du berättar för din partner hur du känner så att ni båda kan komma på ett sätt som ni kan mötas för att bådas behov ska bli tillgodosedda.

💔

Gillar

Kommentarer