Varför fokusera på de dåliga sidorna?

En sak folk glömmer, det är att berätta för varandra vad man tycker om de. En komplimang om ens utseende, hår och kropp är så lätt att yttra men hur man är som person faller i glömska. Och ska man säga något om en person, vara helt ärlig så fokuserar man alltid på de dåliga sidorna. Hur tror ni personen uppfattar det? Hur tror ni personen mår?

Förstår inte riktigt att folk kan glömma en sån viktig sak?!

Jag får höra på jobbet, att jag är bra på mitt jobb, gör ett bra jobb och där spelar inte utseendet heller någon roll fastän många ger komplimanger hur fin jag är i mina arbetsklänningar och bara det är kul! Man växer. Säkert därför jag saknar jobbet på min semester. Man har alltid roligt, beroende på vem man jobbar med givetvis!

Min fina vän E skrev en gång på snapchat vilken underbar och fin person jag är. Min vän Johanna skickade det här smset igår och man mådde som en prinsessa. Man mådde bra! Hela kvällen vart perfekt.

Vi måste lära oss att uppskatta varandra mer, hur vi är som person. Vänner, familj, partners och arbetskamrater ja t.om chefer. Spelar ingen roll vem som lyfter en med ord. Och förstår inte de människor som enbart fokuserar på de dåliga sidorna hos andra. Gör det ont att säga till någon vi tycker om/bryr oss om att de är underbara, fina människor? Är det jobbigt att säga eller sitter allt bara i ett utseende? Har jag missat något?!

Visst vi tjejer – vi vill vara fina, vackra och snygga men bara för det så betyder det inte att vi inte vill höra hur vi är som person?! Och utseendet gör inte oss till den personen vi är – det är våran personlighet, den vi är som gör det. Är det inte den som betyder allra mest? Som får oss att älska någon? Eller är det någon därute som blir kär i ett utseende? Då har ni problem!

Vem vill ni bli älskad för?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *