Nedvärdera inte din kropp eller någon annans

Det finns olika typer av kroppsformer, ingen är identisk med den andra. Men att folk dömmer en för hur man ser ut är mer vanligt än att dömma någon efter hur man är.

Jag har i princip alltid varit smal, fått höra att man är ett anorexiafall, pinnen (då jag alltid haft små bröst) osv. Men i den banan tänker jag på alla som är mer eller mindre överviktiga eller kraftiga. Vad de har fått höra. Kossa, fetto osv. Inget är rätt. Den kroppen är ju den som bär med dig genom livet. Det är den som tar dig till jobbet, skolan.

Du väljer sen inte alltid hur du ser ut. Alla har olika typer av fettförbränningar och hur mycket man än vill gå upp eller ner i vikt så går det inte.

Jag äter hamburgare, pizza, glass och godis. Jag dricker cola, alkohol, kaffe men går sällan upp i vikt men å andra sidan är det inget jag vill. Jag är nöjd med hur jag ser ut idag, hur min kropp är. I mina ögon är den perfekt, sen skiter jag i vad andra tycker.

Men att håna mig för min kropp, att personer man trodde var ens vän eller bekant skriver att deras kropp har mer att ta på, än min då ser jag rött. Det finns inget att förlåta.

Jag nedvärderar aldrig hur andra ser ut, hur deras kroppar ser ut, och jag har många bekanta och vänner som är lika smala som mig, eller som har mer eller mindre större kroppsbyggnad än mig och jag personligen tycker att de är vackra precis som de är. Varför? Jo för deras inre skiner igenom och får mig övertygad om att de är bra människor efter hur de behandlar mig. Sen har de aldrig nedvärderat mig vare sig hur jag är eller hur jag ser ut.

Du har ingen rätt att nedvärda din kropp eller andras kroppar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *