Näthat?! Varför finns det?

Jag tänkte prata lite om någon sjukt viktig sak, ett ämne som min fina vän Evy har råkat ut för alldeles för mycket. Nämligen näthat, och jag vet att hon inte är den enda som drabbats. Generellt är det fler bloggare därute som får näthat varje dag, varje timme och jag lider med er. Men de jag lider mest med, är faktiskt de som skriver näthat. Där de inte vågar stå för vem de är, där de är så fega att de måste vara anonyma. Men det dom inte har tänkt på det är att deras IP syns så jätte anonyma är de inte.

“Åhh tack för att ni bryr er, mina små pussungar till stalkers och anonyma kräk! Ni är bäst!”

Cropptshirten hittar ni här

Förr blev jag ledsen och irriterad, jag mådde ju dåligt så då tog man åt sig lättare men inte idag. En arbetskamrat har fått mig att att tänka annorlunda kring folk som tycker illa om en av olika anledningar och hur man ska tänka. Och det funkar.

Men nu handlar inte detta om mig utan om er därute som råkar ut för detta. Det finns mer allvarliga fall, där personer faktiskt tar livet av sig pga näthat. Har ni ens tänkt på det? Folk är olika, vissa tar åt sig mer än andra. Vissa mår fruktansvärt dåligt utav det ni skriver, och de flesta vet redan varför ni gör det.

Någonstans i livet har ni råkat ut för något hemskt, något som har fått er att må så dåligt. Ni går in på en blogg, en känd eller okänd. Det kvittar för er. Men ni måste få ur er allt som ni känner, all aggression, eller all sorg ni har inom mig.

• Usch vilken hemsk människa, som inte vill lösa problem med idioter. Fast jag ser inga problem längre med dessa personer, utan mer inställd på “Im just movin on bitch!” och lever mitt liv utan de. Grejen är den, om saker skiter sig med en person (vän, kärleken ja men vad fan som helst) så är det inte menat att personen ska finnas i ens liv. Jag ser något positivt i det hela, I give it a try.. Man måste lära sig att blicka framåt. Förlorar man en så står det tusen åter. Tänk positivt för fan, glöm inte det 😉

• 2. Usch vad hemskt, Evy sminkar sig alldeles för mycket. Hon måste straffas, vad har ni för ni straff som hon måste ta? Fängelse? Eller vad? Väx upp, vi är olika individer, vi sminkar oss hur fan vi vill, klär oss hur vi vill, ser ut som vi vill. Har ni problem, sluta glo?

Hur tänker folk? Varför är folk så besatta utav andras liv? Gud vet vad Evy har fått under sina dagar som bloggare eller vad jag har fått stå ut med. Dock får jag inte så mycket näthat längre, det var oftare förut men nu får jag minimalt. Men kan tänka mig hur ni har det, som får dagligen en massa skit av anonyma kräk som inte vågar stå för vem de är.

Hur tänker ni? Vad vill ni oss egentligen? Väx upp, skaffa ett liv, ett jobb och framförallt sök hjälp.

4 svar på “Näthat?! Varför finns det?”

    1. Menar de, de som ena stunden sitter och snackar skit öppet om en i sina bloggar för att sedan kommentera min blogg och låtsas som de regnar. eller e evy få stå ut med konstant. Folk måste acceptera att vi är olika, man är inte som alla andra. Ja varför finns de, jag blir galen på fega kräk som sitter bakom en dataskärm och trakasserar mm, men de mår inte bra Malin – vi får helt enkelt tänka så :/

    1. Menar de, de som ena stunden sitter och snackar skit öppet om en i sina bloggar för att sedan kommentera min blogg och låtsas som de regnar. eller e evy få stå ut med konstant. Folk måste acceptera att vi är olika, man är inte som alla andra. Man får göra va fan som helst, right? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *